פנסיה

4 טיפים לפרישה נבונה

 נכון, במשך שנים רבות, לאורך כל תקופת העבודה שלכם, עמלתם קשה, קמתם בכל בוקר לעבודה, דאגתם לחסוך ולהפריש לפנסיה ובעיקר - סמכתם על המעסיק שלכם שנושא הפנסיה מוסדר עבורכם בתכנית ברורה וסטנדרטית. אז נכון, הגעתם לגיל פרישה עם תכנית פנסיה שצפויה להעניק לכם קצבה חודשית, אך האם בכך מסתכמים תנאי הפרישה שלכם? ובכן, ממש לא! הנה מספר המלצות שיאפשרו לכם להוציא את המקסימום מתהליך הפרישה והיציאה לגמלאות, בהיבט הכלכלי:

 

  1. בדקו את דמי הניהול שאתם משלמים בקרן

    נכון, דמי הניהול הם לא גזירה משמיים ולא עובדה מוגמרת. אפשר וצריך להתמקח על גובה דמי הניהול שאתם נדרשים לשלם, כמו על כל עמלה או ריבית שאתם מקבלים מנותני שירות שונים (ביניהם גם הבנקים והקרנות). בצעו סקר שוק בקרנות אחרות, בקשו הצעות מחיר, דברו עם סוכנים ואל תחסכו בבדיקות - אחרי הכל, כל חצי אחוז שווה לכם הרבה כסף.

  2.  בדקו את המסלקה הפנסיונית

    משרד האוצר מאפשר לכל פורש לצפות בגלוי בנתונים הפנסיוניים שלו, ומטרתה להביא לתהליך שקוף, הוגן ויעיל עבור הגמלאי בתהליך הפרישה. ניתן גם לבצע פעולות שונות כמובן. זכרו, המידע אולי מוצג בצורה גלויה עבורכם, אך מומלץ לנתח אותו עם יועץ פרישה שיוכל לשקף לכם בדיוק את המצב והסיטואציה, וגם לפרוס בפניכם את האפשרויות להמשך התהליך. לעתים תופתעו מהכספים שאינכם יודעים שקיימים ואתם זכאים להם!

  3. בחנו מסלולי השקעה

    בעת היציאה לגמלאות רבים מאיתנו מקבלים מענקים נצברים כאלה ואחרים, המכניסים אל חשבון הבנק סכום כסף גדול בדמות מענק פרישה. בכדי למנוע שחיקה של הכסף, וכדי להניב תשואה, עליכם לבחון אפשרויות השקעה עבור הסכום הזה, תוך התחשבות ברמת הסיכון שמתאימה לכם ולתשואה הרצויה.

    השקעה בקרנות השתלמות, מסלולים מנייתיים, אגרות חוב ובמכשירים פיננסיים נוספים נמצאת על הפרק, ואתם צריכים לבצע מערך של שיקולים ותעדוף, וההמלצה הכי טובה בנושא - ליצור תמהיל המשלב בין מספר מוצרים / מכשירים ובין כמה רמות סיכון.

  4. ציירו מטרות ברורות - איך תראה תקופת הפרישה?

    זו אולי לא פעולה לביצוע, אבל היא הפעולה החשובה ביותר בתכנון הפרישה שלכם. כדי לבחור נתיבים מבין האפשרויות אתם מוכרחים לצייר מטרות כלכליות, בין אם בדמות רמת החיים ביחס לתקופת ההעסקה, או אם יש שיפוץ גדול / רכישת נכס בשנים הקרובות על הפרק, עזרה לילדים וכדומה. המטרות הללו ישוקפו בתכנית אותה תבנו לתקופת הפרישה שלכם ויאפשרו לכם להיות מתוכננים ולא ״מופתעים״.

לסיכום, עם תכנון נכון והקפדה על מספר עקרונות, תוכלו ליצור מציאות שמתאימה לרצונות ולצרכים שלכם, בין אם תתכננו את הפרישה לבד ובין אם בעזרת איש מקצוע. הכי חשוב - שתהיו מאושרים ותקצרו את הפירות של העבודה הקשה שהשקעתם!

 


(עדכון אחרון: 29/06/2020)

פנסיה - סוף מעשה במחשבה תחילה