פנסיה

חוק גיל פרישה

תוכן [ הסתר ]

בשנת 2004 חוקק חוק המורה על הכללים הברורים לגבי הגיל בו יכולים אזרחי ישראל לצאת לפנסיה. אותו חוק הביא לשינוי משום שהעלה את שנות העבודה הנדרשות כדי להגיע אל היעד: פנסיה. חוק גיל פרישה מפריד בין נשים וגברים בנושא. רובם טוענים כי החוק אינו עומד לזכות האזרחים אלא מקשה עליהם את נטל מסע החיים.

לעומתם, יש מי שטוען בעד חוק גיל פרישה החדש בשל שינויים שונים שנעשו בכמה וכמה תקנות הנוגעות בנושא כגון אותו שינוי מהותי (ההבדל בין נשים וגברים שאותו הם מוצאים כראוי), סעיפים נוספים בחוק פיצוי פיטורין, הבטחת הכנסה ועוד. כנראה שמאד תלוי את דעת מי שואלים.

עקרונות חוק גיל פרישה

החוק קובע גיל פרישה מינימאלי ומקסימאלי, תנאים והסדרים עבור מי שמעוניין להמשיך לעבוד לעומת מי המעוניין לפרוש מוקדם יותר, וכל זאת על פי הסדר פרטני של העובד מול המעסיק. גבר יכול לצאת לגמלאות בגיל 67 לעומת אישה שיכולה לארוז מיטלטליה ולסיים שירותה כבר בגיל 62.

רק כדי להרחיב את התמונה: בעבר הגבר יצא לפנסיה בגיל 65 והאישה בגיל 60. הרף המוזכר הוא הרף העליון, כלומר מקסימום שנות עבודה. גיל פרישה מוקדמת נקבע זהה לגברים ונשים ועומד על גיל 60. אל חוק גיל פרישה מצורף מחשבון הקיים גם ברשת האינטרנט אליו ניתן להכניס את כל הנתונים של האדם אשר משוכללים לנתון גיל הפרישה.

הצעות פרישה על ידי מעסיקים

בתי עסק וחברות מציעים לעובדים שלהם הצעות פרישה בתנאים משופרים. ההצעות הינן חלק מניסיון הארגון להתייעל ולעודד, בשל האינטרסים שלהם, את העובדים לפרישה עצמאית. הצעות אלה מבוססות על שנות הוותק, גיל העובד, כדאיות עבור בית העסק ועוד. לרוב כל הצעה מורכבת משתי תכניות בהתאם להכנסות של העסק, עמידותו וחוזקו מבחינה פיננסית והתקציב שהוענק לתכנית.

הצעות של מסלולים אפשריים

מסלול המענקים כולל מענקים לפרישה עם פיצויים גבוהים יותר, הקפאת הזכויות של קרן הפנסיה, אם ישנה כזו, אשר ממשיכה לקיים עצמה ומזכה את העובד בתשלום חודשי רגיל מרגע הגיעו אל גיל הפרישה. מסלול הפנסיה מציע את הפיצויים הרגילים כולל פנסיה מוקדמת עד לגיל הפרישה בו זכאי העובד לקבלת דמי הפנסיה מדי חודש.

במסלול התשלומים החודשיים, מקבל העובד את הפיצויים המקובלים הרגילים, או גבוהים יותר, כולל תשלום של המעסיק לתקופה מוצהרת, מדי חודש, עד לגיל פרישה. מכאן והלאה יקבל העובד את הקצבה המוכרת החודשית.

בחבילת הפרישה (המוכרת במיוחד בתחום ההייטק) מוצעת לעובד חבילה עם תנאי פרישה משופרים. חשוב לבדוק את ההצעות כולן בתשומת לב מרובה. מומלץ להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה. לא כדאי לחתום כל כך מהר, אלא רק כאשר אתם באמת בטוחים בנוגע להצעה לעומת חוק גיל פרישה המקנה לכם הטבות אחרות.


(עדכון אחרון: 21/10/2012)

פנסיה - סוף מעשה במחשבה תחילה